Interviews uitwerken of transcriberen

Interviews uitwerken of ook wel transcriberen genoemd betekent het omzetten van spraak naar tekst. Het uitwerken van interviews is een tijdrovende klus, maar wel een klus die wij je graag uit handen nemen.


Offerte opvragen Direct uploaden

Zet audio automatisch om naar tekst.

Het omzetten van audio (of video) naar tekst noemen we transcriberen. Al jaren gebeurt dat met de hand. Maar 1 uur audio transcriberen kan al snel 5 uur in beslag nemen. Met Transcript Online hoeft dat niet meer. Nu kun je simpelweg je audio uploaden, en dan zet onze software het (automatisch) om naar een bruikbaar en aanpasbaar Word-document.

Streng beveiligde server

Upload audio via onze streng beveiligde server. Wij zorgen dat jouw opnamens en transcripten met vertrouwlijke informatie voor niemand anders bereikbaar is. Indien nodig stellen we ook een geheimhoudingsplicht voor op.

Altijd extra kwaliteitscontrole

Werk dat jij ‘erbij’ doet, is voor ons hoofdzaak, core business. Transcriberen vraagt om kennis, focus en nauwkeurigheid. Wij doen het elke dag, voor heel veel verschillende klanten in allerlei sectoren.

Ons werkproces is ISO gecertificeerd

Transcript Online is ISO-gecertificeerd voor kwaliteit (9001) en informatiebeveiliging (27001).


NEN.nl

Type transcripties

Woordelijk

Een opname bevat vaak een hoop aarzelingen, herhalingen en stopwoorden. Als je die niet in je Word-bestand wilt hebben, dan is de woordelijke transcriptie de beste optie. In deze vorm ontvang je de essentie die prettig leest.

Letterlijk

Als je bezig bent met een wetenschappelijk onderzoek, dan is het waardevol om zo compleet mogelijk te zijn. In dat geval is een letterlijke transcriptie de juiste keuze. Hierin staan ook de uh's, uhm's, herhalingen en stopwoorden zodat je ook het sentiment tussen de regels door kunt proeven.

Letterlijk extra

Wil je ook de opmerkingen (de snap ik's en ja's) in transcriptie terugvinden? Dan is de 'extra' variant de juiste keuze.

Begin direct.

Heb je geen factuur of account nodig? Dan kun je direct je audio uploaden en betalen met iDeal. 

Uploaden

Offerte aanvragen

Als je wel een factuur nodig hebt, bijvoorbeeld als je een transcript voor uw bedrijf bestelt of je kosten wil declareren bij je onderwijsinstelling, dan kun je een offerte aanvragen. Je ontvangt een offerte binnen 15 minuten in je mail.

Offerte aanvragen

Langlopend onderzoek?

Wilt u het transcriberen spreiden over een aantal maanden? Dat is bij Transcriptie Online geen enkel probleem. Sterker nog, het heeft onze voorkeur. Voordelen van het verspreiden van de interviews over een langere termijn is dat we een aantal transcribenten op uw project kunnen zetten en er op een iteratieve manier gewerkt kan worden.

Groot voordeel van het werken met vaste transcribenten is dat zij met u meegroeien in het kwalitatieve onderzoek. De transcribent zal door het uittypen van uw gesprekken vertrouwd raken met het onderwerp, waardoor hij of zij bekend raakt met het vakjargon en andere specifieke terminologie.

Een ander voordeel van het spreiden van de interviews over een langere termijn, is dat er al in een vroeg stadium feedback gegeven kan worden op de uitgetypte gesprekken. Die feedback kan dan gelijk worden meegenomen voor alle vervolgtranscripties, wat u vaak achteraf een hoop tijd scheelt.

Hoe zit het met geheim- houding

Interviews uittypen en geheimhouding, dat zit bij Transcriptie Online wel goed. Zo werken wij alleen met de beste transcribenten in de markt, die elk een geheimhoudingsverklaring hebben moeten ondertekenen voordat zij konden beginnen met het uittypen.
 
Wilt u aan uw opdrachtgever en/of respondenten laten zien dat u met een betrouwbare partij samenwerkt voor het laten uittypen van de gesprekken? Dan kunt u het beste bij ons een geheimhoudingsclausule aanvragen, welke kosteloos kan worden opgesteld. Daarin verklaren wij dat we de bestanden met niemand anders delen dan met u en medewerkers binnen Transcriptie Online en dat alle bestanden na oplevering worden verwijderd.

Heeft u nog specifieke vragen de transcripties of het proces?

U kunt tijdens het aanvragen van uw offerte vragen stellen. In dat geval stuurt onze collega binnen 30 minuten het antwoord met die offerte mee. Veelgestelde vragen kunt u vinden in onze FAQ. U kunt ook altijd contact met ons opnemen indien direct contact met een collega wilt hebben. Bijvoorbeeld om een account aan te vragen.


Offerte aanvragen Veelgestelde vragen Contact